Grup de terapii creative de socializare

Suntem incantati sa anuntam ca am reusit sa relansam grupul de terapii creative de socializare pentru copii cu autism si alte afectiuni legate de spectrul autismului si vrem sa multumim conducerii Scolii Speciale numarul 10 pentru spatiul acordat in acest scop.

Prima sedinta a fost asa cum ne-am dorit sa fie, adica foarte placuta pentru terapeuti dar mai ales pentru cei trei copii care au ‘avut curajul’ sa participe. Ii felicitam pe Alexandra, Kiti si David si le uram ‘bine ati venit’! In continuare ii asteptam si pe ceilalti copii interesati pentru a inchega grupul si pentru a incepe sa devenim ‘creativi’.

Acest grup porneste in prima instanta ca o maniera alternativa de punere in contact a copiilor cu dizabilitati. Pe parcursul intalnirilor, copiii vor avea ocazia de a socializa prin intermediul activitatilor de joc, de lucru corporal (dans, miscare, imitatie), de arta (pictura, modelaj, realizarea unui colaj impreuna), de a se cunoaste si de a deveni prieteni. Urmatorul pas este stimularea creativitatii copiilor si incurajarea manifestarilor artistice prin modalitati art-terapeutice. Si in aceasta secventa, accentul va fi pus pe relatia dintre copii si pe interactiunea in cadrul acestor activitati.Vom aborda concomitent si aspectul cognitiv si comportamental prin jocuri si programe care sa sustina cunostintele copiilor, dar sa le si imbunatateasca. Nu in ultimul rand, vom investi in crearea unei relatii terapeutice cu copiii care sa genereze o atmosfera relaxanta, securizanta, o ambianta placuta in care acestia sa lucreze constructiv. , descriere facuta de  psiholog Alina Plaiseanu.

Uram succes tuturor si dorim copiilor zile frumoase si interactiuni cat mai confortabile intre ei!

Later edit, 29 Octombrie, din pacate abia primit dreptul sa utilizam sala primita, ni s-a luat dupa numai o zi. Revin cu amanunte.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: