Terapia medicamentoasa de chelare-terapie sigura si eficienta in cazul copiilor cu autism

Doua studii publicate de Southwest College of Naturopathic Medicine in numarul din octombrie al revistei  BMC Clinical Pharmacology au analizat efectele administrarii orale a acidului dimercaptosuccinic (DMSA), un compus aprobat de FDA pentru tratarea intoxicatiei cu plumb si utilizat in aceste studii pentru inlaturarea efectelor toxice ale metalelor grele in cazul copiilor cu autism.

In aceste studii DMSA a fost administrat unui numar de 65 de copii cu autism cu varstele cuprinse intre 3 si 8 ani pentru a i se studia efectele. S-a observat ca DMSA a crescut semnificativ excretia unor metale grele, inclusiv a plumbului a carui excretie a crescut de 10 ori. Din punct de vedere al sigurantei administrarii DMSA, concluzia a aratat absenta oricarui efect advers si deasemenea absenta oricarui efect asupra functiei hepatice si renale.

De mare interes a fost descoperirea neasteptata ca terapia cu DMSA are un efect important asupra nivelurilor de glutation. Glutationul este o peptida cu rol principal in mecanismul de aparare a organismului impotriva acumularii de metale grele iar nivelurile sale erau anormale la inceputul studiilor. Administrarea de DMSA doar pentru 3 zile a normalizat valorile glutationului pentru minim 1-2 luni in aproape toate cazurile.

Terapia cu DMSA a aratat posibile efecte promitatoare si in reducerea unor simptome ale autismului, dezvoltarea abilitatilor cognitive, sociale si de limbaj. Totusi, pentru confirmarea acestor observatii, este nevoie de un studiu randomizat, dublu-orb, placebo controlat.

Cercetarea a fost condusa de Matthew Baral, N.D., seful departamentului de pediatrie si profesor asociat de pediatrie la Southwest College of Naturopathic Medicine (SCNM) si James B. Adams, Ph.D., profesor adjunct in Divizia de Stiinte Clinice a SCNM si Science Director al Autism Research Institute.

Dr. Matthew Baral spune ca “metalele toxice reprezinta o problema comuna in cazul autismului iar eu, personal, am observat beneficiile tratamentului cu DMSA in multe dintre cazurile mele. Sper ca rezultatele acestui studiu sa raspunda intrebarii multor medici si anume daca chelarea este sigura si eficienta, raspunsul fiind categoric da.” Prof. James Adams completeaza:”Acest studiu demonstreaza ca terapia cu DMSA este sigura si eficienta si ca aceasta terapie trebuie luata in considerare in cazul copiilor cu autism care prezinta niveluri ridicate de metale toxice”.

Sursa: traducere de pe Medical News Today, Autism Research Institute

Anunțuri

2 răspunsuri to “Terapia medicamentoasa de chelare-terapie sigura si eficienta in cazul copiilor cu autism”

  1. o femeie Says:

    Ne dati va rog si studiile?
    Actioneaza numai asupra plumbului sau si ajuta la eliminarea altor metale? (ma gandesc la mercur sau aluminiu).

    • mmarialj Says:

      Din pacate am descoperit ca articolele mai vechi (acesta este din 2009) sunt arhivate si nu mai sunt la accesul liber al publicului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: